Yaşam

Hazır yufkadan baklavanın tanımı, nasıl yapılır?

Baklava yapmanın en zahmetli işlerinden biri baklava yufkasıdır. Bire bir zamanda çok zaman alır. Yufka yapmaya vakti olmayanlar için marketlerde satılan hazır yufkalar yetişiyor. Hızlı ve pratik olması nedeniyle çok tercih edilmektedir.

El yufkası yapmaya vakti olmayanlar için hazır yufkadan yapabileceğiniz tarifleri araştırdık. İşte ev baklavası lezzetini verecek, şerbeti tam çekecek ve çok beğenilecek hazır yufkadan yapılan baklava tarifi…

HAZIR BAKLAVADAN BAKLAVA TARİFLERİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 25 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Hazır yufkadan baklavanın tanımı için araçlar;

  • 1 paket yufka (40 yufka),
  • 150 gram tereyağ,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Ceviz veya antep fıstığı

şurup için:

  • 4 bardak su,
  • 3 su bardağı şeker,
  • 5 damla limon suyu

Hazır yufkadan baklava nasıl yapılır?



  • Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alın.
  • Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Şurup kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve koyulaşana kadar beş dakika daha kaynatın.
  • Şerbeti ocaktan alıp soğuması için kenara alın.
  • Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Tereyağını bir sos tavasında eritin. Köpük kısmını kaşık yardımıyla ayırın.
  • İçerisine sıvı yağı ekleyin.
  • Fırın tepsinizin altını bu yağ ile yağlayın.
  • Fırın tepsisine iki kat yufka koyun ve yağlayın.
  • Üzerine tekrar iki kat yufka koyup yağlayın ve bu şekilde 20 yufka yerleştirin.
  • Yirminci sayfaya geldiğinizde yağ uygulamayın.
  • Üzerine ceviz veya antep fıstığı serpin.
  • Yine iki kat ekleyin ve kalan baklava yufkası bitene kadar yağlamaya devam edin.
  • Baklavanız bittiğinde baklavanızı istediğiniz şekilde dilimleyin.
  • Üzerine kalan yağı gezdirin.
  • Fırına atın ve kontrollü bir şekilde yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Baklavanız fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti bir kepçe yardımıyla yavaşça dökün.
  • En az 2 saat oda sıcaklığında şerbeti çekene kadar bekletin ve ardından buzdolabına kaldırın.

Toz Antep fıstığı ile süsleyerek soğuk servis yapın. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu